Uitleg voor kopers

Het kopen van goederen is heel eenvoudig. Deze stappenlijst helpt u op weg:

Registreren

Als eerste dient u zich te registreren. De registratie procedure maakt onderscheid tussen particuliere gebruikers en zakelijke gebruikers. Indien u namens een bedrijf biedt dient u bij het registreren het kamer van koophandel nummer en BTW nummer (indien van toepassing) op te geven. Het opgeven van een biednaam geeft u de mogelijkheid om uw identiteit te verbergen voor tegenbieders. Als u een bod plaatst wordt alleen uw biednaam weergegeven.
Het registreren is geheel kosteloos.
Als u de voorwaarden heeft geaccepteerd krijgt u een email met activatielink. Na het activeren kunt u direct inloggen op Mijn Account.

Bieden

Om te bieden gaat u naar een kavel dat u interesseert. Om een bod te kunnen plaatsen dient u eerst ingelogd te zijn. Dit kunt u op de betreffende pagina doen. Vervolgens selecteert u een bod uit de lijst. Lees de voorwaarden en de kavelbeschrijving goed door! In artikel 16 van de voorwaarden wordt het opgeld over het geboden bedrag beschreven. Om een bod te kunnen plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden. Een geplaatst bod is bindend! Als een kavel aan u wordt gegund bent u verplicht de kavel af te nemen.

Als er binnen 10 minuten voor de sluitingstijd van de kavel wordt geboden wordt de sluitingstijd uitgesteld met 10 minuten. Dit herhaald zich tot er niet meer geboden wordt.

Hoogste bod en gunning

Indien u de hoogste bieder bent op een kavel ontvangt u een e-mail waarin staat vermeld dat u het hoogste bod heeft geplaatst op de desbetreffende kavel. Na het sluiten van de veiling wordt het hoogste bod van de kavel doorgegeven aan de opdrachtgever. De opdrachtgever zal beslissen of er gegund kan gaan worden. Het kan zijn dat indien een bepaald minimum bedrag niet wordt gehaald, de opdrachtgever besluit om de kavel niet te gunnen.
De beslissing van gunning zal binnen 24 uur plaatsvinden.
Zodra bekend is of de kavel aan u gegund of niet gegund is, ontvangt u hiervan een e-mail.
Onder Mijn Account vindt u na de gunning een lijst met daarin de aan u gegunde kavels.

Vragen

Voor vragen en/of hulp bij het registreren en inloggen kunt u ons mailen: helpdesk@markveiling.nl

© 2023 Markveiling.nl   |   Voorwaarden   |   Privacybeleid   |   Contact